Over mij

Zoals de naam van het bedrijf al zegt, wil ik dat mensen zichzelf ontdekken door goed naar zichzelf te gaan kijken. En andersom; dat dat wat je van binnen bent ook aan de buitenkant zichtbaar wordt. Ik vind het mooi als mensen helemaal zichzelf kunnen zijn en dat ook aan de buitenkant laten zien.

Mijn naam is Julia Woltjer en ik woon in Usquert in Noord-Groningen. Ik ben gecertificeerd kleur- en stijlconsulente.

Het werken met kleuren en allerlei pasvormen, het kijken en zien, er steeds meer over te weten te komen en het verdiepen van de kennis daarover geven mij veel plezier. Dit plezier en mijn kennis wil ik heel graag delen.

Ik werk het liefst één op één, dan kan ik die ene klant alle aandacht geven, die hij of zij verdient. Samen gaan we goed naar de klant kijken. Omdat dat voor veel klanten confronterend zou kunnen zijn (je moet vaak langere tijd naar jezelf in de spiegel kijken), is een ontspannen, open en veilige sfeer voor mij van cruciaal belang. Ook het respectvol benaderen van een klant is een basisvoorwaarde. Mensen moeten absoluut in hun waarde worden gelaten. Een gelijkwaardige omgang met elkaar is voor mij dan ook de basis van werkelijk contact.

Contact is voor mij heel belangrijk. Alleen als ik werkelijk contact heb met de klant zal hij/ zij begrijpen wat ik uitleg en er baat bij hebben.  Ik wil niemand ergens van overtuigen, het gaat om het bewustmaken van iets wat er sowieso al is. Ik wil mensen helpen, meer over zichzelf te weten te komen, ik wil dat ze zelf zien wat kleuren en pasvormen kunnen doen en hoe mooi iedereen kan zijn.

Tijdens mijn opleiding heb ik geleerd hoe het oog werkt, wat het oog prettig vindt, wat het verstoort, of wat het saai vindt. Die wetenschap vind ik belangrijk, omdat meer dan 85% van de informatie, die wij bij een eerste contact met iemand binnen krijgen over non-verbale dingen gaan. Nog voordat iemand iets kan zeggen heeft het oog al ongelofelijk veel informatie naar de hersenen gestuurd.

Ik wil met mijn advies mensen ervan bewust maken, dat je door de juiste keuze van kleuren en pasvormen er beter uit kunt zien. Dat maakt mensen volgens mij zelfverzekerder en doorgaans blijer. Iedereen is op zijn mooist als hij/zij zichzelf kan zijn, vind ik. Als je met je uiterlijk kunt vertellen wie je van binnen bent en dat je daar blij mee bent, weet de ander, waar die aan toe is. Anders gezegd: als buiten en binnen een eenheid zijn, is de informatie die we uitstralen duidelijker en waarschijnlijk ook krachtiger. En met een paar handige tips kun je veel bereiken in dat opzicht. Deze tips wil ik  doorgeven.

De ruimte waarin ik werk, speelt ook een rol. Ik heb rust, licht en veiligheid nodig. Dit betekent dus een ruimte waar zo min mogelijk afleiding is door spullen, kleuren, geluiden. Die sereniteit is nodig om stress zowel bij mij als ook bij de klant te vermijden. Alleen dan kan het contact tot stand komen dat de basis vormt voor mijn werkzaamheid. Vanuit deze sereniteit ga ik samen met de klant ontdekken door welke kleuren en/ of pasvormen de klant het beste en het mooiste van zich kan laten zien.

Ik vind dit ook een goede mogelijkheid voor iedereen om zuiniger om te gaan met kleding, en op die manier bij te dragen aan een schonere, eerlijkere, maar ook mooiere wereld. Daarom wil ik graag dat mijn advies voor iedereen bereikbaar is.

Ik wil mijn klanten blij maken met mijn werk, ik wil dat ze iets gaan doen met het advies, dat het een soort kompas wordt. Dat kan natuurlijk alleen als ze het eens zijn met het advies. De kunst is het dus om het de klant zelf te laten zien, te laten beleven. Alleen dan is het advies zinvol. Dat is de grootste uitdaging. Maar als dit lukt, dan heb ik mijn doel bereikt: een tevreden klant, die steviger in zijn schoenen staat, meer zelfvertrouwen uitstraalt, authentiek over komt en door zichzelf te respecteren ook iemand anders makkelijker in zijn waarde kan laten.