Persoonlijk ontwikkeltraject

Persoonlijk ontwikkeltraject

Het persoonlijk ontwikkeltraject begeleid je bij het vinden van je geheel eigen stijl. Je leert je uiterlijk, je innerlijk en je kledingkast nog beter kennen, je leert welke kleding voor jou werkt en waarom en hoe je in elke situatie er op je best uit kunt zien.

Het persoonlijk ontwikkeltraject bestaat uit 4 stappen. Je kunt het hele traject volgen, maar je kunt ook elke stap apart doen.

Stap 1: Kleur- en contrastanalyse

Stap 2: Het ABC van kleding, de stijlcategorieën  en je innerlijke basiscategorie

Stap 3: Garderobekast planning

Stap 4: Shoppen

Kleur- en contrastanalyse

Bij een kleur- en contrastanalyse brengen we je uiterlijk in kader. Door middel van kleurdoeken gaan we op zoek naar de kleuren die jou het mooist staan en met de contrastdoeken zoeken we het contrast dat voor jou het beste werkt. Beide zijn essentieel voor een stijlvolle uitstraling.

Duur: 2-3 uur inclusief koffie/ thee + lekkers

Het ABC van kleding, de stijlcategorieën en je innerlijke basiscategorie

Met behulp van een vragenlijst proberen we erachter te komen in welke stijlcategorie je innerlijk valt.  Het is belangrijk dit te weten om aan de buitenkant te kunnen laten zien wie jij van binnen bent. Je krijgt uitleg over de verschillende stijlcategorieën en over het ABC van kleding. Daardoor ben je in staat voor elke situatie de passende kleding te vinden.

Duur: 3-4 uur inclusief lunch

Garderobekast planning

Hierbij gaan we alle kledingstukken in je kast bekijken en sorteren. Samen kijken we welke kledingstukken echt mooi zijn voor jou qua kleur, pasvorm en stijl.

Van de kledingstukken die mooi voor jou zijn maken we setjes voor verschillende gelegenheden. Je zult versteld  staan hoeveel combinatiemogelijkheden er eigenlijk zijn!

Daarna gaan we de kast weer inrichten op een voor jou handige manier.

Het kan ook zijn, dat we merken dat je een of verschillende items mist. Daar maken we een shopping list voor.  Met deze lijst kun je dan zelfstandig aan de gang, of je vraagt mij je erbij te helpen de goede items te vinden. Dan gaan we samen winkelen, naar stap 4 dus.

Duur: afhankelijk van de omvang van je kledingkast, 1 of meerdere dagdelen                   (1 dagdeel = +/- 3 uur)

Shoppen

Het kan zijn dat de shopping-opdracht een resultaat is van de garderobekast planning (zie boven). Maar ook zonder dat we je garderobe samen hebben uitgezocht kun je me vragen je te helpen bij het kopen van kleren. Dat kan zijn omdat je er zelf eigenlijk geen tijd voor of zin in hebt. Of je vindt het moeilijk. Of je weet niet zo goed waar je moet beginnen. Misschien heb je net een nieuwe baan en moet je een andere outfit hebben. Of je gaat naar een gala, een bruiloft of een ander feestje en weet niet zo goed wat je aan moet trekken.

Natuurlijk is het handig als ik je van tevoren mag leren kennen, maar dat is niet noodzakelijk. Wel moeten we van tevoren contact hebben, omdat ik toch graag een paar dingen over je wil weten, bijvoorbeeld welke stijlen je leuk vind, of je stijliconen hebt of dergelijke. En wat je van mij verwacht.

Ook krijg je van me van tevoren wat opdrachten om zo goed mogelijk in kaart te brengen waarnaar je op zoek bent. Zo wil ik bijvoorbeeld graag dat je een moodboard voor me maakt.

             

Als ik daar een helder beeld van heb ga ikzelf alvast in de winkels en misschien online kijken. Wij maken dan een afspraak om samen te gaan winkelen.

Duur: vaak hebben we genoeg aan 1 dagdeel (+/- 3 uur)